Sider

søndag den 16. januar 2011

Luftige, bløde boller.

Vi har jo en uge mere på Møn, så jeg har bagt en ny omgang madpakke-boller.
Dem jeg havde bagt i sidste uge var der nogen der syntes var for tunge i det, så i denne omgang har jeg bagt nogen, der mest minder om 'fødselsdags'-boller.


Du skal bruge:
25 g. gær
600 g. hvedemel
100 g. smør
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
3 dl. minimælk (eller hvilken slags mælk du nu bruger)
1 æg (+ 1 ekstra til pensling)

Mælken lunes og gæren røres ud i. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen. Ælt til den er lækker og smidig at arbejde med. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.


Slå dejen sammen og form den til 8-12 boller og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Bollerne pensles med æg og beges i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar