Sider

mandag den 30. juli 2012

Semi-hjemmelavet islagkage m. jordbær & rabarber.

Ja, ja, nogle gange må man snyde lidt - og det har jeg altså gjort med denne islagkage.
Den er frisk og sommerlig, og både nem og hurtig at lave!


Du skal bruge:

Ca. 300 g. digestive-kiks
Ca. 75 g. smeltet smør
1 liter god vaniljeis
1 bundt rabarber
1 pose frosne jordbær
3-4 tsk vaniljesukker
Lidt rørsukker

Start med at koge frugtkompotten: skær de rensede rabarber i stykker af ½ cm og kom det i en gryde sammen med jordbærrene, vaniljesukkeret og lidt rørsukker. Rør godt i det, indtil det afgiver lidt væde. Lad det små-koge under låg i 8-10 minutter, men rør i det af og til.
Jeg kan godt lide det lidt chunky, så jeg moser det med kartoffelmoseren, men hvis man vil have det fint kan man blende det, når det er kølet lidt af.

Hæld kompotten over i en skål, og lad det køle af.


Smadr kiksene og rør krummerne sammen med det smeltede smør. Kom bagepapir på bunden af en springform, og mas kiksemassen ud i formen med en ske.




Tag isen ud af fryseren, og lad den blive blød. Når den er blød nok, rører du det meste af kompotten sammen med den bløde is. Hvis din ismasse er blevet meget blød (ligesom min er på billedet), så indfrys den i skålen, hvor du rører godt i den hvert kvarter. Når isen har soft-ice konsistens, kommes den ned i formen, og i fryseren. 


Når isen er stivnet helt kommer du din rest kompot ovenpå, og kommer den i fryseren igen.

Og vupti, så har du en semi-hjemmelavet islagkage med jordbær & rabarber.:o)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar